Betrouwbare hosting

Image File Name

Domeinnaam

Als u een website gaat opzetten wilt u natuurlijk ook een mooie naam of URL voor de website hebben. Dit heet ook wel het domeinnaam of kort gezegd domein, dit is eigenlijk een verwijzing naar het ip adres waar uw website staat. Het ip adres is het computeradres waar uw website opgeslagen staat, het is misschien wel te vergelijken met een telefoonnummer uit een telefoonboek, dat nummer is ook gelinkt aan een naam.

Hoe moet je een domeinnaam aanvragen?

De meeste hostingbedrijven bieden deze optie bij het aanvragen van een pakket. Let wel op een domeinnaam moet altijd uniek zijn! Als een domeinnaam al bestaat dan moet u een andere kiezen of het domein overkopen van de huidige eigenaar (komt niet vaak voor). Als je naar een andere hostingbedrijf gaat

Waar moet je op letten als je een domeinnaam aanmaakt?

Let er goed op dat een URL goed te lezen is, een korte duidelijke domeinnaam is het handigste. Gebruik niet onnodig liggende streepjes en andere tekens.

Een paar voorbeelden van foute url's : www.ditiseentelangeurlenniethandigomelkekeerintetypen.nl (te lang) www.welkom-op-de-webwinkel.nl (overbodige tekens en niet beschrijvend) www.hallo9449288823123.nl (probeer dit eens te onthouden)

Voorbeelden van goede url's: www.voorbeeld.nl