Betrouwbare hosting

Image File Name

Wat is hosting

Hosting komt er in het kort op neer dat u bij een bedrijf ruimte huurt waar u allerlei dingen kan opslaan. Denk hierbij voornamelijk aan website's maar ook losse afbeeldingen, video's en muziek kunnen op deze ruimte opgeslagen worden. U kunt bij de meeste hostingbedrijven ook kiezen om alleen een e-mail hosting of een domeinnaam te huren. Voor de veiligheid worden deze bestanden opgeslagen bij de webhost of hostingbedrijf zodat uw bestanden of website altijd toegankelijk is. De betrouwbaarheid van een hosting hangt vaak af van de toegankelijkheid van de host, oftewel de 'up time' van een server. Een website die er om de haverklap niet te bereiken is door een slechte host wilt u natuurlijk niet. Globaal gezien zijn er verschillende soorten webhosting. Hieronder staan de verschillende soorten die aangeboden worden door hostingbedrijven.

(Gratis) webhosting

Met een gratis hosting zijn de functies zeer beperkt, denk hierbij aan de beperkte webruimte en dataverkeer. Ook bepaalde scripts zoals PHP of database beheer MySQL zijn niet beschikbaar. Meestal is het ook het geval dat de hosting ervoor zorgt dat er reclame in uw webpagina's zit. De betaalde versies daarentegen hebben deze functies wel en hebben veel meer capaciteit om bestanden op te slaan.

Shared hosting

Bij deze vorm van hosting worden meerdere websites op dezelfde server gezet het is meestal wat goedkoper. Een groot nadeel is dan ook meteen dat u wel veel kans heeft dat er veel vertraging op uw website is.

Reseller hosting

Deze vorm wordt veel gebruikt door mensen die zelf websites bouwen voor klanten. Het is eigenlijk een hosting binnen in een hosting. De webruimte is meestal heel erg hoog en er is veel dataverkeer beschikbaar.

Dedicated server en managed server

Deze vorm is eigenlijk een hosting die u kunt vergelijken met een harde schijf. U krijgt een eigen server op afstand. Er zit meestal wel een datalimiet op de server, hoeveel dit precies is verschilt per aanbieder. Een managed server is bijna hetzelfde als dedicated server, alleen hier kunt u de server niet zelf instellen. De technische zaken zijn in hand van de hosting aanbieder.

Virtual private server (VPS)

Met deze vorm van hosting wordt een fysieke server opgedeeld in virtuele servers, deze worden gedeeld door meerdere mensen. Het geheugen en processorverbruik van deze server is dus gedeeld. Meer lezen over hosting? Dan kunt op de pagina webhosting kijken voor meer informatie.