Betrouwbare hosting

Image File Name

Webhosting

Om een website online te zetten heeft u een webhost nodig, ook wel hostingprovider genoemd. U kunt dan bij zo'n bedrijf een stukje ruimte kopen om uw website op te zetten, de ruimte waar de website opstaat staat (als het goed is) altijd online. Er zijn heel veel hostingproviders en die hebben allemaal verschillende pakketten met uiteenlopende prijzen. Hoe kiest u dan de juiste aanbieder en waar moet u op letten als u gaat uitzoeken welke hosting het beste voor u is. We hebben een top 10 gemaakt van betrouwbare hosting bedrijven, deze kunt u op deze pagina vinden.

Waar moet u op letten?

Als u een webhosting gaat uitzoeken is het handig om alvast na te denken wat u precies met deze ruimte gaat doen. Als u dit al weet dan is het veel makkelijker om een webhost te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld alleen een website voor uzelf maken waar geen grote bestanden op komen dan heeft u aan een basispakket waarschijnlijk wel genoeg. Hieronder staan de voornaamste punten waar u op moet letten als u een webhost gaat uitzoeken. Het belangrijkste is misschien wel dat u veel vergelijkt de prijzen en specificaties lopen namelijk erg uiteen per aanbieder.

Schijfruimte

Belangrijk als u bijvoorbeeld filmpjes en een uitgebreid fotoalbum met grote foto's heeft. Let ook goed op wat er gebeurd als u over het limiet heen gaat, soms kunnen de kosten voor extra verbruik erg hoog oplopen. Voor een kleine tot normale site is 1,0 GB voldoende.

Dataverkeer

Een ander punt dat belangrijk is het dataverkeer. Dataverkeer is al het dataverbruik op uw website, als u bijvoorbeeld een plaatje van 1 mb op een pagina heeft staan wordt deze bij elke bezoeker verstuurd, al dat verkeer bij elkaar opgeteld is het dataverkeer van een site. Ook hier is 1,0 GB aan dataverkeer voldoende voor een kleine site.

Database

Indien u gebruik wil maken van een content management systeem zoals Joomla of WordPress heeft u een database nodig. Is dit niet aanwezig dan kunt u ook deze systemen niet installeren. Ook het gebruik van formulieren of bijvoorbeeld een forum werken op een database.

Domeinnaam

U wilt natuurlijk ook een goede URL of domeinnaam. Bekijk van tevoren of de naam beschikbaar is of hoe het overzetten van een domeinnaam in zijn werk gaat bij de webhost.

Extra functies

Veel hostingbedrijven bieden extra's aan zoals e-mail adressen, meedere domeinnamen, SPAM filter, virusscanner en de snelheid van de server. Bekijk goed welke opties echt nodig zijn voor u.